Je bestanden overzetten van Android naar iOS

Je bestanden overzetten van Android naar iOS

, door Geert Rottier, 3 min lezen

Van Android naar iPhone: in 6 stappen je bestanden over met Move to iOS

Wanneer je overstapt van een Android-smartphone naar een iPhone zal je je ongetwijfeld afvragen hoe je zo eenvoudig mogelijk je bestanden kan overzetten. Om dit zorgeloos te laten verlopen heeft Apple Move to iOS ontwikkeld. Met deze gratis app zet je gemakkelijk foto’s, video’s en je contactenlijst over naar je nieuwe iPhone. In dit artikel leggen we je in zes eenvoudige stappen uit hoe je dat doet. 

Bekijk wat jouw oude Samsung waard is

 

Voorbereiding 

Let op het volgende om het overzetten van je bestanden goed te laten verlopen:

 • Sluit zowel je Android-smartphone als nieuwe iPhone aan op het stopcontact;

 • Controleer of je iPhone voldoende opslagcapaciteit heeft voor de bestanden (inclusief de inhoud van een externe microSD-kaart);

 • Schakel voordat je begint met het overzetten van je bestanden wifi in op je Android-smartphone.

Move to iOS werkt op Android-smartphones met Android 4.0 of hoger. Bestanden kunnen overgezet worden naar een iPhone 5 of nieuwer met daarop iOS 9 of hoger.

 

Het overzetten van bestanden naar iOS

 1. Download Move to iOS

Open de Google Play app op je Android-smartphone en download ‘Move to iOS’. 

 1. Tik op ‘Zet gegevens over van Android’

Bij de configuratie van je nieuwe iPhone kom je het scherm ‘Apps en gegevens’ tegen. Hier tik je op de optie ‘Zet gegevens over van Android’. 

Wanneer je de configuratie al voltooid hebt, wis het apparaat dan en start de configuratie opnieuw. 

 1. Open de app Move to iOS 

Open de Move to iOS app op je Android-smartphone. Tik op ‘Ga Door’. Accepteer de algemene voorwaarden om gebruik te kunnen maken van de app en klik vervolgens op ‘Volgende’. 

 1. Verificatiecode ophalen en invoeren 

Op de iPhone tik je op het ‘Zet over van Android’ scherm op ‘Ga door’. Wacht totdat de tiencijferige code op het scherm verschijnt en voer deze vervolgens in op je Android-smartphone. Wacht totdat het scherm ‘Zet gegevens over’ verschijnt. 

 1. Kies je bestanden 

Op de Android-smartphone selecteer je nu de bestanden die je over wil zetten. Wanneer je dit gedaan hebt tik je op ‘Volgende’. Wacht tijdens het overzetten tot de laadbalk op de iPhone vol is en doe niets op beide apparaten totdat de overdracht voltooid is. Het overzetten van de bestanden kan even duren afhankelijk van de totale bestandsgrootte. 

De bestanden die je kan overzetten zijn contacten, berichten, foto’s en video’s, bladwijzers, e-mailaccounts en agenda’s. Gratis apps worden ook overgezet wanneer deze zowel in de Play Store als App Store beschikbaar zijn. Betaalde apps worden in dit geval toegevoegd aan een verlanglijst in de App Store.

 1. Configureer je nieuwe iPhone

Wanneer de laadbalk op de iPhone vol is, tik je op de Android-smartphone op ‘Gereed’. Je kan de configuratie van je nieuwe iPhone nu voltooien door op ‘Ga door’ te tikken en de instructies op het scherm te volgen. 

 1. Verkoop je oude Samsung aan Rephone

Je oude Samsung telefoon is nog geld waard! Neem een kijkje op onze Samsung verkooppagina.

Overzetten van andere bestanden

 

Muziek, boeken en pdf-documenten kunnen alleen handmatig overgezet worden. Het is dus niet mogelijk om dit automatisch over te laten zetten met behulp van Move to iOS. Zie de supportpagina van Apple om te lezen hoe je bestanden handmatig overzet.

Bekijk wat jouw oude Samsung waard is

© 2024 Rephone - Alle genoemde prijzen zijn incl. btw.

  • Apple Pay
  • Google Pay
  • iDEAL
  • Maestro
  • Mastercard
  • Shop Pay
  • Visa

  Login

  Wachtwoord vergeten?

  Heb je nog geen account?
  Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.