Optimaliseer de gebruiks- en levensduur van de batterij

Optimaliseer de gebruiks- en levensduur van de batterij

, door Geert Rottier, 3 min lezen

Tips voor een langere batterijduur

De batterij van je iPhone is je grootste vriend en vijand tegelijkertijd. In dit artikel leggen we je uit hoe je de gebruiks- en levensduur van de batterij optimaliseert. Zo weet je hoe je zo lang mogelijk met één batterijlading kunt doen én wat je kunt doen zodat de batterij zo lang mogelijk meegaat voordat deze vervangen moet worden. 


Gebruiksduur optimaliseren

Je kunt een aantal dingen doen om de gebruiksduur van de batterij te optimaliseren. Op die manier kun je langer van je iPhone genieten voordat de batterij opnieuw opgeladen moet worden. Wil je weten hoe? Lees dan de tips hieronder! 


Bijwerken naar de nieuwste software 

Software-updates zijn vaak voorzien van energiebesparende technologieën. Door je iPhone bij te werken naar de nieuwste software verleng je de gebruiksduur van de batterij. 


Instellingen optimaliseren 

Om de gebruiksduur te optimaliseren kun je aantal instellingen aanpassen. Zo kun je:

 • De helderheid van het scherm verlagen 

 • Energiebesparingsmodus inschakelen 

 • Wifi gebruiken in plaats van een mobiel netwerk 

 • Bluetooth uitschakelen 

 • De frequentie waarin je meldingen ontvangt verlagen 

 • Locatievoorzieningen voor bepaalde apps uitschakelen 

 • Automatische appdownloads uitschakelen 

 • Ververs apps op de achtergrond uitschakelen 

 • Een stilstaande in plaats van een dynamische wallpaper gebruiken

Tot slot kun je er ook voor kiezen om je instellingen te resetten. Dit is een goede oplossing als je problemen ondervindt met je toestel, waaronder een snel leeglopende batterij. Je raakt hierbij geen gegevens kwijt. 


Informatie over batterijverbruik bekijken 

Om meer inzicht te krijgen in de gebruiksduur zoals welke apps een hoog batterijgebruik hebben, kun je informatie over batterijverbruik bekijken. Ga hiervoor naar ‘Instellingen’ en tik op ‘Batterij’. 


Levensduur optimaliseren

Je kunt een aantal dingen doen om de levensduur van de batterij te optimaliseren. Op die manier kun je langer van je iPhone genieten voordat de batterij vervangen moet worden. Wil je weten hoe? Lees dan de tips hieronder! 


Optimale temperatuur

Een refurbished iPhone is ontworpen om goed te functioneren binnen een groot temperatuurbereik, maar de ideale temperatuur bij gebruik ligt tussen de 16 en 22 graden. Wanneer je je iPhone blootstelt aan temperaturen boven de 35 graden, dan loop je het risico dat de capaciteit van de batterij permanent wordt aangetast. 

Wanneer je je iPhone in een hele koude omgeving gebruikt, bestaat de kans dat je iPhone ook minder lang meegaat. Dit is echter tijdelijk, bij een normale temperatuur zal de batterij weer als vanouds presteren. 


Opladen zonder hoesje

Het opladen van je iPhone met hoesje zorgt ervoor dat warmte wordt vastgehouden. Dit heeft een negatieve invloed op de batterijcapaciteit. Daarom is aan te raden om je iPhone op te laden zonder hoesje. 


Opbergen met een halflege batterij 

Wanneer je je iPhone langere tijd wilt opbergen, zorg er dan voor dat je de iPhone uitschakelt met een laadpercentage van ongeveer 50%. Wanneer je je iPhone voor een langere tijd opbergt met een volledig lege batterij, dan kan dit ertoe leiden dat je je batterij daarna helemaal niet meer kunt opladen. Als je daarentegen een device voor langere tijd opbergt met een volledig opgeladen batterij, kan er capaciteits­verlies optreden. Daardoor neemt de gebruiks­duur van de batterij af.

Zorg er tot slot voor dat je je iPhone opbergt in een ruimte met een temperatuur niet hoger dan 32 graden. Wanneer je je iPhone langer dan zes maanden opbergt, zorg er dan voor dat je je iPhone elke zes maanden opnieuw oplaadt tot 50%

 


© 2024 Rephone - Alle genoemde prijzen zijn incl. btw.

  • Apple Pay
  • Google Pay
  • iDEAL
  • Maestro
  • Mastercard
  • Visa

  Login

  Wachtwoord vergeten?

  Heb je nog geen account?
  Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.