CarPlay: wat is het en wat kun je ermee?

CarPlay: wat is het en wat kun je ermee?

, door Geert Rottier, 1 min lezen

CarPlay: Haal het beste uit je iPhone in de auto

Je hebt er ongetwijfeld al eens over gehoord: CarPlay. Met deze feature binnen iOS is het mogelijk om bepaalde functionaliteiten van je iPhone in de auto te gebruiken. Wil je weten hoe het werkt en hoe jij je voordeel kunt doen met CarPlay? Lees dan hieronder verder.

 

CarPlay is standaard aanwezig op de iPhone 5 of nieuwer. Verder is het goed om te weten dat je om CarPlay te kunnen gebruiken moet beschikken over een auto die deze feature ondersteunt. Heb je geen auto met CarPlay? Dan kun je ook kiezen uit een auto-entertainment systeem dat ondersteuning biedt voor CarPlay. Op die manier is CarPlay in praktisch iedere auto te gebruiken.

 

Om Carplay te activeren sluit je je iPhone aan met een Lightning kabel of koppel je je telefoon via Bluetooth. Wanneer je iPhone is verbonden wordt CarPlay automatisch gestart. Je hebt nu de mogelijkheid om te navigeren, bellen, muziek te luisteren, berichten te ontvangen en te versturen en de instellingen van je auto te beheren. Het interface ziet er eenvoudig en duidelijk uit. Dit maakt dat CarPlay eenvoudig te bedienen is en het niet afleidt tijdens het autorijden. In het kader hiervan is het bovendien goed om te weten dat het overgrote deel van de navigatie middels spraakbediening werkt. Wil je dus bijvoorbeeld Spotify openen, dan vraag je Siri via spraakbediening om dit voor je te doen.

 


© 2024 Rephone - Alle genoemde prijzen zijn incl. btw.

  • Apple Pay
  • Google Pay
  • iDEAL
  • Maestro
  • Mastercard
  • Shop Pay
  • Visa

  Login

  Wachtwoord vergeten?

  Heb je nog geen account?
  Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.