AirPlay uitgelegd

AirPlay uitgelegd

, door Geert Rottier, 1 min lezen

AirPlay: Stream content naar extern scherm of speaker

Daar waar het kijken van een filmpje of het beluisteren van muziek met een iPhone, iPad of Mac vaak een individuele aangelegenheid is, maakt AirPlay het mogelijk om je favoriete content naar een extern beeldscherm of een speaker te streamen zodat vrienden en familie kunnen meegenieten. In dit artikel lees je hoe je AirPlay kunt gebruiken en hoe je het activeert. 

 

AirPlay en video 

Met AirPlay stream je jouw favoriete video’s naar een een Apple TV of een slimme televisie met ingebouwde Apple TV functie. Daarbij maakt het niet uit of het om een YouTube filmpje gaat of een serie op Netflix: je streamt het allemaal met AirPlay. Om te starten met streamen druk je op het AirPlay icoontje en verbind je met een Apple TV of een slimme televisie met ondersteuning voor AirPlay. Pauzeren of terugspoelen doe je met hetzelfde gemak rechtstreeks vanaf jouw refurbished iPhone, iPad of Mac. 

 

AirPlay en muziek

Naast video maakt AirPlay het ook mogelijk om muziek af te spelen op externe apparaten die ondersteuning bieden voor AirPlay. Denk hierbij aan een HomePod, Apple TV of een speaker of beeldscherm met ingebouwde Apple TV functionaliteit. Om muziek af te spelen via AirPlay klik je op het bijbehorende icoontje en selecteer je het apparaat waar je naartoe wilt streamen. Bovendien is het mogelijk om muziek op verschillende apparaten tegelijk af te spelen en mis je geen enkel refrein meer, waar je je thuis ook maar bevindt. 

 

Haal nog meer uit AirPlay

Naast het streamen van video en audio gebruik je AirPlay ook voor het delen van het scherm van een iPhone, iPad of Mac op een ander scherm. Selecteer hiervoor de optie ‘Synchrone weergave’ in het bedieningspaneel op iPhone of iPad of in de menubalk van je Mac. Kies het apparaat waar je het scherm mee wilt delen en je bent er klaar voor om content te delen op een tweede scherm.


© 2024 Rephone - Alle genoemde prijzen zijn incl. btw.

  • Apple Pay
  • Google Pay
  • iDEAL
  • Maestro
  • Mastercard
  • Shop Pay
  • Visa

  Login

  Wachtwoord vergeten?

  Heb je nog geen account?
  Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.