Safari tabbladen sluiten op iPhone en iPad

Safari tabbladen sluiten op iPhone en iPad

, door Geert Rottier, 1 min lezen

Behoud het overzicht

Klinkt het herkenbaar om zoveel tabbladen open te hebben staan, dat je door de bomen het bos niet meer ziet? Dan is dit artikel zeker iets voor jou. In de blogpost van deze week leggen we je uit hoe je meerdere tabbladen met een druk op de knop afsluit. 

 

Alle tabbladen sluiten 

Om alle tabbladen in één keer te sluiten, ga je naar het overzicht van alle tabbladen en hou je je vinger in Safari ingedrukt op ‘Gereed’. Vervolgens krijg je de optie te zien om alle tabbladen in één keer te sluiten. Tik hierop om de tabbladen ook daadwerkelijk te sluiten. 

 

Meerdere tabbladen sluiten

Naast het sluiten van alle tabbladen is het ook mogelijk om een reeks tabbladen te sluiten. Ga hiervoor wederom naar het overzicht van alle tabbladen en veeg omlaag om het zoekvak ‘Zoek in tabbladen’ zichtbaar te maken. Voer het zoekbegrip in waarvan je de tabbladen wil sluiten en houd je vinger voor langere tijd op ‘Annuleer’ rechtsboven. Je krijgt nu de optie te zien om alle tabbladen die het ingevoerde zoekwoord bevatten te sluiten.

 

Automatisch alle tabbladen sluiten

Ga je graag opgeruimd te werk, dan kun je er ook voor kiezen om tabbladen automatisch te sluiten na bezoek. Hiervoor ga je naar de Instellingen-app en kies je vervolgens voor Safari. Scroll naar het kopje ‘Tabbladen’ en kies in welke frequentie je tabbladen automatisch wil laten sluiten. 

 

Losse tabbladen sluiten

Wil je slechts een enkel tabblad sluiten, dan is dit natuurlijk ook gewoon mogelijk. Open hiervoor het overzicht van alle tabbladen en tik op het kruisje bij het tabblad dat je wil sluiten.


© 2024 Rephone - Alle genoemde prijzen zijn incl. btw.

  • Apple Pay
  • Google Pay
  • iDEAL
  • Maestro
  • Mastercard
  • Visa

  Login

  Wachtwoord vergeten?

  Heb je nog geen account?
  Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.