Zomerse activiteiten ondernemen met deze apps

Zomerse activiteiten ondernemen met deze apps

, door Geert Rottier, 8 min lezen

Beste apps voor activiteiten in de zomer

Een zomer vol inspiratie. De zomermaanden bieden de beste omstandigheden om erop uit te gaan met vrienden of familie. Of je nou graag een outdoor activiteit onderneemt of liever zoveel mogelijk festivals afgaat: voor iedereen is er genoeg te doen om een leuke tijd te beleven tijdens de zomer. Met dit artikel geven we je inspiratie een duwtje in de rug door de beste apps voor je refurbished iPhone op een rij te zetten voor zomerse activiteiten. 

 

Activiteiten in de buitenlucht

Nederland heeft genoeg te bieden wanneer het aankomt op activiteiten in de buitenlucht. Zo vind je door heel Nederland mooie fietsroutes en ook wanneer het aankomt op mooie plekken in de natuur of andere bezienswaardigheden, dan is er in Nederland genoeg te doen. 

Met deze app vind je gemakkelijk wat er te doen en te zien is in jouw directe omgeving. Denk hierbij aan activiteiten, bezienswaardigheden, restaurants, winkelen of uitgaan. Verder biedt de app de mogelijkheid om favoriete locaties of attracties op te slaan, vind je een overzicht van alle VVV-vestigingen en zie je verkoop- en innamepunten van de VVV Cadeaubon. Met deze app van de VVV doe je ongeacht je locatie altijd inspiratie op voor een leuk dagje uit. 

 Met de app VakantieVeilingen vind je een overzicht van allerlei activiteiten en kan je een bod plaatsen wanneer je iets ziet wat je aandacht trekt. Als hoogste bieder ontvang je vervolgens je toegangsbewijzen nadat de veiling is afgelopen voor bijvoorbeeld een attractiepark of een paintball arrangement. Binnen de app vind je een handig overzicht van gewonnen veilingen en e-tickets, blijf je via inboxberichten op de hoogte van de nieuwste acties en veilingen en kan je een alarm instellen om een bericht te ontvangen vlak voordat een veiling afloopt. 

 Het ontdekken van verrassende plekken en leren over de natuur doe je met de app Natuurroutes Natuurmonumenten. Deze app biedt een overzicht van ruim 250 routes verspreid over heel Nederland. Afhankelijk van je locatie worden er automatisch nieuwe routes getoond op het gebied van de bewegingsactiviteiten wandelen, fietsen en kanoën. Het mooie van deze app is dat het niet alleen inspiratie geeft voor mooie routes, maar dat je via de app ook meer kan leren over de omgeving in de vorm van tekst en foto’s. Ook is het mogelijk om routes te downloaden voor offline gebruik. Hiermee bespaar je op het verbruik van mobiele data tijdens je ontdekkingstocht door de natuur.

Met deze app van de ANWB vind je meer dan 170 fietsroutes die zijn samengesteld aan de hand van fietsknooppunten in Nederland en is het bovendien mogelijk om zelf routes samen te stellen en deze op te slaan. Naast de mooiste fietsroutes kan je ook gebruik maken van deze app wanneer jouw fiets het onverhoopt laat afweten door een lekke band of een kapotte accu. Vanuit de app bel je gemakkelijk met de Wegenwacht en kan je laten weten waar je staat, ook als er geen straatnaambordje in de buurt is. Om gebruik te maken van de Wegenwachtservice is een ANWB Fietspas nodig. 

 

Muziekfestivals en andere evenementen

In Nederland vinden jaarlijks meer dan 950 muziekfestivals plaats met het hoogtepunt in de maanden juni tot en met augustus. Dit maakt Nederland een echt festivalland en is er voor iedereen wat te beleven. Van klassieke concerten tot harde dancefeesten; alle genres passeren de revue in het Nederlandse festivallandschap. 

 

 Heb je al een festival op de planning staan of wil je jezelf graag laten inspireren bij het ontdekken van nieuwe festivals, dan mag de app Woov niet aan je voorbij gaan. Met deze app vind je je vrienden op de interactieve kaart, stel je eenvoudig een persoonlijke timetable samen, heb je de mogelijkheid om met iedereen die naar het festival gaat te chatten en krijg je updates en aankondigen van de festivalorganisatie te zien. Daarnaast vind je een digitale plattegrond waarmee je bij hoge nood eenvoudig het dichtstbijzijnde toilet vindt. Helaas is niet ieder festival beschikbaar via Woov maar voor de festivals die je wel terugvindt in Woov is het een absolute verrijking van je festivalbeleving.

 

Klinkt een muziekfestival je goed in de oren maar sta je daarnaast ook open voor andere evenementen, dan biedt Eventbrite uitkomst. Waar de nadruk bij Woov ligt op muziekfestivals, is de opzet van Eventbrite een stuk breder. Zo vind je met behulp van deze app evenementen zoals tech events, culturele uitjes en activiteiten op het gebied van wellness. Daarnaast biedt de app een overzicht van populaire en aanbevolen evenementen bij jou in de buurt, zie je naar welke evenementen je vrienden gaan en kan je evenementen die nog gaan plaatsvinden toevoegen als favoriet. Een voordeel van Eventbrite is dat de app ook in het buitenland werkt; een handige feature wanneer je van plan was om in Nederland te blijven maar in alle spontaniteit buiten de Nederlandse landsgrenzen bent terechtgekomen.     

 

Ticketmaster is een van de grootste ticket providers ter wereld. Wil je dus inspiratie opdoen voor evenementen in de categorieën live muziek, sport, kunst, theater of familie en meteen je tickets willen kopen, dan zit je met de app Ticketmaster Nederland helemaal goed. Wanneer je de app voor het eerst opent heb je de optie om de app te linken aan je Spotify en Facebook account. Op die manier probeert de app een beeld te krijgen waar je interesses liggen. Geef je liever geen toestemming om Ticketmaster te laten rondneuzen in je data, dan kan je er ook voor kiezen om zelf je voorkeuren in te stellen. Wanneer je kaarten hebt gekocht voor een evenement is printen niet nodig, deze worden op overzichtelijke wijze in de app voor je bewaard. 

 

TicketSwap is een platform voor het veilig kopen en verkopen van tickets voor concerten, festivals, optredens en theatervoorstellingen. Verkopers van tickets kunnen maximaal 20% boven de originele ticketprijs vragen om te voorkomen dat jij als geïnteresseerde een torenhoog bedrag moet neerleggen voor je favoriete band of festival. Om veilige transacties te garanderen controleert TicketSwap de tickets die op het platform staan en verifiëren zij kopers en verkopers. Wanneer je zoekt naar een kaartje voor een specifieke prijs kan je een oproep plaatsen en ontvang je een melding wanneer iemand zijn of haar ticket te koop aanbiedt. 

 

Zelf een uitje organiseren

Voor degenen die graag zelf de touwtjes in handen houden behoort het zelf organiseren van een uitje natuurlijk ook tot de mogelijkheden. Om dit proces soepel te laten verlopen delen we graag de onderstaande uitvindingen met je. 

Elk uitje begint met een idee. Wil je je vrienden of familie graag betrekken bij dit creatieve brainstormproces, dan kan VoteUp nog eens goed van pas gaan komen. Met deze app kan je een aantal ideeën opgeven waar anderen vervolgens op kunnen stemmen. De app is gemakkelijk te gebruiken omdat het niet nodig is om een account aan te maken. Bovendien hebben anderen de app niet nodig om te kunnen stemmen op ideeën: je stemt gemakkelijk op ideeën via een bericht of via je mobiele webbrowser.  

 

Met Datumprikker kan je zoals de naam al doet vermoeden een datum prikken voor activiteiten zoals een dagje uit. Om een aantal opties uit te zetten bij je vrienden of familie geef je om te beginnen een titel van de activiteit op. Vervolgens heb je de keuze om dagen en tijden te selecteren. Wanneer je dit hebt gedaan wordt er gevraagd om een locatie op te geven en tot slot voeg je deelnemers toe aan de afspraak door mailadressen toe te voegen of door een link te versturen naar je vrienden of familie via social media. In het overzicht van de afspraak zie je op basis van de opgegeven beschikbaarheid van de deelnemers in een oogopslag welke dag de voorkeur heeft en voordat je het weet heb je een definitieve datum geprikt.

 

Met Tikkie vraag je geld terug en maak je het net zo eenvoudig over aan anderen. Met de app betalen vrienden je eenvoudig terug via WhatsApp, Messenger of sms. Om gebruik te maken van deze app maakt het niet uit bij welke bank je zit, wat deze app uiterst gebruiksvriendelijk maakt. Het achteraf verrekenen van de gemaakte kosten tijdens een uitje is dus geen probleem meer. 

 

Meer tips om je te laten inspireren tijdens de zomer?

Nu we aan het einde zijn gekomen van dit artikel hopen we dat je over voldoende munitie beschikt om je niet te hoeven vervelen tijdens de zomer. Ga je deze zomer ook nog op vakantie in het buitenland en wil je weten welke apps niet mogen ontbreken op je plaats van bestemming? Lees dan ook onze blog over de handigste apps voor onderweg.


© 2024 Rephone - Alle genoemde prijzen zijn incl. btw.

  • Apple Pay
  • Google Pay
  • iDEAL
  • Maestro
  • Mastercard
  • Visa

  Login

  Wachtwoord vergeten?

  Heb je nog geen account?
  Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.