Tips om je iPhone snel op te laden

Tips om je iPhone snel op te laden

, door Geert Rottier, 2 min lezen

Ontdek handige tips voor het laden van je iPhone

We kennen het allemaal: nog even snel je iPhone opladen voordat je de deur uitgaat. Heb je haast en wil je nog even snel je iPhone opladen? Wij hebben een aantal tips voor je op een rij gezet waarmee je jouw iPhone sneller oplaadt. Nieuwere iPhones ondersteunen daarnaast met snel laden. Hiermee wordt de oplaadtijd nog verder verkort en wij leggen je uit hoe het werkt.

 

Gebruik vliegtuigmodus en schakel functies tijdelijk uit

Om je iPhone sneller op te laden is het aan te raden om de vliegtuigmodus in te schakelen. Dit doe je door het bedieningspaneel te openen en te tikken op het vliegtuigje of door via de Instellingen-app de vliegtuigmodus te activeren. Door deze modus in te schakelen zoekt je iPhone niet naar telefoontjes en berichten en dit bespaart energie.

Je kan nog een stap verder gaan door notificaties uit te zetten en ervoor te zorgen dat het scherm uitgeschakeld is tijdens het opladen. Ook kun je ervoor kiezen om je iPhone helemaal uit te schakelen. Dit werkt alleen goed wanneer je je iPhone langere tijd wilt opladen. Het uit- en inschakelen kost namelijk extra energie.

 

Opladen via netstroom

Je iPhone laadt sneller op wanneer de oplader op netstroom is aangesloten in plaats van een pc of laptop. Sluit daarom je iPhone tijdens het opladen aan op netstroom. Gebruik hiervoor een originele oplaadkabel.

 

Snel laden met USB-C-lichtnetadapter

Met snel laden laad je je iPhone sneller op dan normaal. Zo is het mogelijk om je iPhone van 0 tot 50% op te laden in slechts 30 minuten. Om gebruik te kunnen maken van deze optie moet je iPhone snel laden ondersteunen. Snel laden werkt daarnaast alleen met bepaalde opladers die in de meeste gevallen niet standaard door Apple wordt meegeleverd. In tegenstelling tot andere modellen wordt bij iPhone 11 Pro en Pro Max wel een adapter meegeleverd die geschikt is voor snel laden.

De volgende modellen bieden ondersteuning voor snel laden:

Om gebruik te kunnen maken van snel laden heb je twee accessoires nodig: een USB-C-stroomadapter en een USB-C-kabel. Let er bij het kopen van een USB-C-stroomadapter op dat het een adapter betreft die geschikt is voor USB-C Power Delivery (PD). Doe je dit niet, dan kun je de adapter niet gebruik voor snel laden en kom je van een koude kermis thuis.


© 2024 Rephone - Alle genoemde prijzen zijn incl. btw.

  • Apple Pay
  • Google Pay
  • iDEAL
  • Maestro
  • Mastercard
  • Visa

  Login

  Wachtwoord vergeten?

  Heb je nog geen account?
  Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.