Je iPad als laptop gebruiken

Je iPad als laptop gebruiken

, door Geert Rottier, 2 min lezen

Maak van je iPad een laptopvervanger

Sinds de komst van het besturingssysteem iPadOS is de iPad een beter alternatief voor de laptop dan ooit tevoren. Naast het vernieuwde besturingssysteem biedt de iPad nu ondersteuning voor een draadloos toetsenbord en een draadloze muis. Afhankelijk van het iPad model is het nu zelfs mogelijk om externe harde schijven, usb sticks en sd kaarten te koppelen aan jouw iPad. Wil je jouw iPad als tweede scherm naast je laptop gebruiken? Dan kan dat nu ook met de handige feature Sidecar. 

De software biedt sinds de komst van iPadOS meer mogelijkheden op het gebied van tekstverwerking. Je selecteert en bewerkt tekst eenvoudiger dan voorheen. Daarnaast biedt de internet browser meer functies dan de mobiele versie in iOS en ook multitasken is eenvoudiger geworden dankzij de komst van Exposé. Met deze handige feature zie je alle openstaande vensters op een overzichtelijke manier naast elkaar.

 

Smart Keyboard

Het slimme toetsenbord van Apple, ook wel Smart Keyboard genoemd, is een toetsenbord, standaard en hoes in één. Het bevestigen van de Smart Keyboard is heel eenvoudig dankzij de Smart Connector aan de zijkant van de iPad. Na het bevestigen van de Smart Keyboard hoef je niks meer te doen en kun je direct aan de slag met je favoriete apps. Het slimme toetsenbord heeft als voordeel dat het toetsenbord ruimer is dan het digitale toetsenbord op de iPad zelf. Hierdoor typ je comfortabeler dan je gewend bent op de iPad zelf. Klap je het toetsenbord dicht, dan bedek je hiermee automatisch het scherm van de iPad waarmee het toetsenbord op dat moment als hoes fungeert.   

 

De Smart Keyboard werkt bij de volgende iPad modellen:

Een muis aansluiten 

Naast een toetsenbord weet de iPad sinds de komst van iPadOS ook goed raad met een muis. Door een muis aan je iPad te koppelen heb je meer controle wanneer je door webpagina’s klikt en wanneer je in een tekstverwerker programma bezig bent. Ook is het mogelijk om een bedrade muis te koppelen aan je iPad. Je hebt hier eventueel een adapter voor nodig. 

 

Gebruik je iPad als tweede scherm van je laptop 

Niet alleen kun je je iPad gebruiken als alternatief voor je laptop, ook kun je deze twee apparaten laten samenwerken. We doelen hier op Sidecar waarmee je jouw iPad als tweede scherm van je laptop kunt gebruiken. Je activeert Sidecar eenvoudig via het AirPlay menu, via het stoplichtmenu in je apps of via Spotlight op je Mac. Zodra Sidecar geactiveerd is kun je applicaties van je Mac naar je iPad slepen en visa versa. Ook kun je ervoor kiezen om het beeld van je Mac te spiegelen op je iPad.


© 2024 Rephone - Alle genoemde prijzen zijn incl. btw.

  • Apple Pay
  • Google Pay
  • iDEAL
  • Maestro
  • Mastercard
  • Visa

  Login

  Wachtwoord vergeten?

  Heb je nog geen account?
  Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.