iPhone opladen met een iPad-adapter

iPhone opladen met een iPad-adapter

, door Geert Rottier, 1 min lezen

Kan je je iPhone opladen met een iPad-adapter

Met de introductie van de iPhone 12 en iPhone 12 Pro is deze vraag relevanter dan ooit: kun je je iPhone opladen met een iPad-adapter? Uit milieuoverwegingen stopt Apple namelijk met het meeleveren van een adapter en EarPods. Ook wanneer je over een oudere iPhone beschikt en een iPad-adapter je enige troef is, is het de moeite waard om verder te lezen. 

Deze week leggen we je uit of het mogelijk is om je iPhone op te laden met een iPad-adapter. Ook vertellen we of er mogelijke risico’s verbonden zijn bij het gebruik van een iPad-adapter.

 

Hoe veilig is het om je iPhone op te laden met een iPad-adapter?

De meeste iPhones worden met een 5 Watt-stroomadapter geleverd. iPads daarentegen worden geleverd met een 12 Watt- of 18 Watt-adapter in het geval van de iPad Pro. Om de spanning meteen maar te doorbreken is het goed om te weten dat het opladen van je iPhone met een iPad-adapter geen kwaad kan. 

Het enige verschil is de snelheid waarmee de batterij wordt opgeladen. In de praktijk betekent dit dat je je iPhone sneller oplaadt met een iPad-adapter. Wel werkt dit alleen op modellen vanaf de iPhone 6 en nieuwer.

 

Mijn oude iPhone-adapter is kapot: wat nu?

Wanneer je oude iPhone-adapter zijn laatste adem heeft uitgeblazen of wanneer je je oude adapter kwijt bent geraakt, dan kan het lonen om voor een iPad-adapter te kiezen. Zeker wanneer je je iPhone vaak ‘eventjes’ wil opladen kort voor vertrek, dan zal je het verschil in laadsnelheid tussen een iPhone- en iPad-adapter zeker merken. Wil je meer leren over hoe je je iPhone snel kunt opladen? Bekijk dan ook: Tips om je iPhone snel op te laden

.

© 2024 Rephone - Alle genoemde prijzen zijn incl. btw.

  • Apple Pay
  • Google Pay
  • iDEAL
  • Maestro
  • Mastercard
  • Shop Pay
  • Visa

  Login

  Wachtwoord vergeten?

  Heb je nog geen account?
  Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.