Houd je iPhone koel in de zomer

Houd je iPhone koel in de zomer

, door Geert Rottier, 2 min lezen

Keep it cool

Overhitting: niemand wordt er vrolijk van en je waardevolle refurbished iPhone evenmin. Nu het niet alleen meer op papier zomer is maar we er buiten ook van kunnen genieten, kan het gebeuren dat je smartphone tropische temperaturen bereikt. Wanneer je iPhone te warm wordt kan dit negatieve gevolgen hebben voor de levensduur van je apparaat. Je doet er daarom goed aan om naast jezelf je smartphone voldoende momenten in de schaduw te gunnen tijdens warme zomerdagen. 

Wil je weten hoe je dat het beste kunt doen? Lees dan onze vier praktische tips om je iPhone te beschermen tijdens een warme dagen. 

 

Houd je iPhone zo min mogelijk in de volle zon

Een smartphone produceert door het te gebruiken warmte. Door je iPhone in de volle zon te leggen kan het zijn warmte minder makkelijk kwijt en bestaat de kans op overhitting. Ook het opladen van je smartphone in de zon of het in de auto laten liggen van je smartphone tijdens een warme zomerdag zijn geen succesvolle strategieën om je iPhone koel te houden. Wees je tot slot bewust van de apps die je gebruikt tijdens warme dagen. Een zware grafische game vraagt meer van je smartphone dan het sturen van een berichtje via WhatsApp. Ook dit beïnvloedt de temperatuur van je iPhone. 

 

 

Laad je hoesje thuis

Met deze tip doen we een groot beroep op je voorzichtigheid maar het zal je smartphone helpen om koel te blijven. Bij de eerste tip is te lezen dat een smartphone hitte produceert en een hoesje houdt zijn warmte daarnaast lang vast. Zonder het gebruik van een case kan je iPhone zijn warme dus beter kwijt en beperk je de kans op overhitting. 

 

 

Schakel overbodige functies uit

Net als het gebruik van apps leiden functies die je aan hebt staan indirect tot meer warmte. Dat je je telefoon niet gebruikt, betekent niet dat er niks op de achtergrond gebeurt. Door functies zoals Wifi en Bluetooth uit te schakelen wanneer je deze niet gebruikt, beperk je wat je van je smartphone vraagt en wordt er minder warmte geproduceerd. Ook functies zoals NFC en GPS kan je beter uitschakelen wanneer je deze niet gebruikt. 

 

 

Wanneer je iPhone toch overhit is geraakt

Mocht je smartphone ondanks alle voorzorgsmaatregelen toch overhit raken, leg deze dan nooit in de koelkast. Koelkasten zijn bedoeld om de levensduur van voedsel- en drinkwaren te waarborgen. Leg je je iPhone in de koelkast, dan verleng je de levensduur niet maar verkort je deze. Een warme iPhone in een koude koelkast kan condensatie veroorzaken met als mogelijk gevolg dat je smartphone zijn laatste adem heeft uitgeblazen. Zorg er in plaats daarvan voor dat je je smartphone in een ruimte legt met schaduw waar je iPhone in alle rust kan afkoelen.

© 2024 Rephone - Alle genoemde prijzen zijn incl. btw.

  • Apple Pay
  • Google Pay
  • iDEAL
  • Maestro
  • Mastercard
  • Shop Pay
  • Visa

  Login

  Wachtwoord vergeten?

  Heb je nog geen account?
  Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.