Hoe je met een refurbished iPhone bijdraagt aan een beter milieu

Hoe je met een refurbished iPhone bijdraagt aan een beter milieu

, door Geert Rottier, 1 min lezen

Refurbished iPhone: Duurzaamheid op World Environment Day

Vandaag, 5 juni 2020, staat in het teken van World Environment Day. Tijdens deze dag wordt er extra aandacht gevraagd voor milieubewustzijn. Iedereen is hierbij betrokken; overheden, bedrijven, wij als individu en de producten die wij kopen. Een refurbished iPhone is niet alleen financieel voordelig maar ook een perfect voorbeeld van hoe je met een gebruikt product bijdraagt aan een beter milieu. 

 

Slim gebruik en hergebruik van grondstoffen

Doordat de onderdelen bij een refurbished iPhone hergebruikt worden, hoeven grondstoffen niet opnieuw uit de aarde gedolven te worden. Je draagt daarmee met de aankoop van een refurbished iPhone bij aan een lagere impact voor het milieu. Daar komt bij dat Apple haar eigen producten ook recycled. Dit betekent dat grondstoffen zo optimaal mogelijk hergebruikt worden met een zo klein mogelijk ‘verlies’ als gevolg. 

 

Minder energie verbruiken

Niet alleen met het hergebruiken van materialen wordt er bijgedragen aan een beter milieu. Ook bij het ontwerp van ieder Apple-apparaat wordt er rekening gehouden met de impact op het milieu. Zo gebruiken Apple producten sinds 2018 gemiddeld tot 70% minder energie en gaat de iPhone ieder jaar langer mee op één acculading terwijl de accucapaciteit niet evenredig toeneemt. Dit is te danken aan onderdelen die steeds efficiënter werken en slimme afstellingen in de software waardoor hardware en software optimaal met elkaar kunnen samenwerken. 

 

Andere initiatieven die bijdragen aan een beter milieu

Ook in brede zin draagt een refurbished iPhone bij aan een beter milieu. Zo draaien alle gebouwen van Apple op 100% hernieuwbare energie. Dit omvat alle kantoren, Apple Store en datacenters. Daarnaast worden toeleveranciers toegejuicht om gebruik te maken van hernieuwbare energie en Apple ondersteunt hierbij. Al bij de productie van nieuwe producten wordt steeds meer nagedacht hoe ‘slechte’ grondstoffen vervangen kunnen worden voor ‘goede’ om zodoende de impact op mens en milieu verder te verkleinen. 

Wil je meer te weten komen over de inspanningen die Apple doet op het gebied van milieu? Bekijk dan ook het voortgangsrapport 2019. Op deze pagina lees je meer over World Environment Day. Bekijk hier ook het tv item van Rephone bij Doe Maar Duurzaam op RTL.


© 2024 Rephone - Alle genoemde prijzen zijn incl. btw.

  • Apple Pay
  • Google Pay
  • iDEAL
  • Maestro
  • Mastercard
  • Shop Pay
  • Visa

  Login

  Wachtwoord vergeten?

  Heb je nog geen account?
  Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.