Gamecontroller koppelen aan jouw iPhone of iPad

Gamecontroller koppelen aan jouw iPhone of iPad

, door Geert Rottier, 1 min lezen

Gamecontrollers koppelen aan iPhone of iPad: zo werkt het

Wat velen waarschijnlijk niet weten is dat je een gamecontroller kunt koppelen aan een refurbished iPhone of iPad. Daar komt bij dat je sinds de lancering van iOS 13 ook Xbox- en Playstation 4-controllers kunt koppelen aan jouw smartphone of tablet. Ben je dus al in het bezit van een Xbox of Playstation, dan is het een kwestie van verbinden. 

In dit artikel leggen wij je uit hoe je een gamecontroller koppelt aan een iPhone of iPad, welke controllers geschikt zijn om te gebruiken in combinatie met een iDevice en hoe je een controller weer ontkoppelt. 

 

Gamecontroller verbinden met iPhone of iPad

Het koppelen van een gamecontroller is heel eenvoudig en doe je als volgt:

 1. Zet de controller aan;

 2. Zet je controller in de koppelmodus met de daarvoor bestemde knop;

 3. Ga naar de ‘instellingen-app’ op je iPhone of iPad;

 4. Schakel Bluetooth in;

 5. Selecteer de naam van jouw controller. 

Alle games die ondersteuning bieden voor gamecontrollers kunnen nu gespeeld worden in combinatie met een controller. Wil je een controller ontkoppelen? Tik dan op ‘Vergeet dit apparaat’ in het Bluetooth-menu. 

 

Geschikte gamecontrollers

Heb je geen Xbox of Playstation, of ondersteunt jouw iDevice iOS 13 niet? Niet getreurd, er zijn namelijk voldoende alternatieven op de markt om toch te kunnen gamen met een gamecontroller. 

Bij het kopen van een controller is het belangrijk om te letten of een controller ‘Made for iPhone’ is. Als dat het geval is weet je zeker dat alle knoppen goed zullen werken in games. Koop je een controller zonder dit keurmerk, dan loop je het risico dat de controller niet of niet helemaal goed werkt. 

Koop je een gamecontroller, dan kun je kiezen uit controllers die een verbinding tot stand brengen met behulp van de Lightningpoort of via Bluetooth. Kies je voor de laatste optie? Dan is de controller ook te gebruiken met andere Apple apparaten zoals een Apple TV. Wel zo handig!


© 2024 Rephone - Alle genoemde prijzen zijn incl. btw.

  • Apple Pay
  • Google Pay
  • iDEAL
  • Maestro
  • Mastercard
  • Visa

  Login

  Wachtwoord vergeten?

  Heb je nog geen account?
  Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.