Een goed begin van het nieuwe schooljaar

Een goed begin van het nieuwe schooljaar

, door Geert Rottier, 4 min lezen

Selectie van acht de beste school-apps 

De scholen zijn weer gestart en voor sommigen kan dat een bittere pil zijn. 

Met een selectie van de beste school-apps willen we je een handje op weg helpen zodat jij het nieuwe schooljaar goed kunt beginnen. Ben je benieuwd om welke apps het gaat? Lees hieronder dan onze selectie van de acht beste apps voor school! 

 

Scannable

Zelfs in het digitale tijdperk waarbij smartphones en internet niet meer uit het straatbeeld weg te denken zijn, zal je vroeg of laat te maken krijgen met een geprint papiertje. Met Scannable scan je geprinte documenten eenvoudig en heb je deze altijd digitaal op zak. Deze gratis app herkent het papier en scant deze vervolgens automatisch in. Hierdoor maakt het niet meer uit als fysieke documenten beschadigd raken en voorkom je dat je rugtas, vaak onbedoeld, een papierbak wordt. 

 

Google Keep

Het bewaren van je notities op een overzichtelijke manier is soms nog lastiger dan het schooljaar of de studie zelf. Zeker als je je notities vastlegt met een combinatie van foto’s, takenlijsten en schrijfsels. Met Google Keep sla je al deze notities overzichtelijk op in notitieboeken per vak. Ook kun je met deze gratis app medescholieren aan een notitie koppelen en kan iedereen zijn of haar taken afvinken op de takenlijst. Alle wijzigingen worden via de cloud bijgehouden waardoor je ook via andere apparaten toegang hebt tot je eigen notities. 

 

Just Press Record 

Tijdens een les of college kan er veel informatie op je afkomen, soms zelfs meer dan je op dat aankan. Just Press Record is in dit geval de reddende engel en kan je gebruiken voor het opnemen, bewerken, transcriberen, organiseren en delen van audio. De app is daarmee veel meer dan een eenvoudige dictafoon en helpt je om informatie uit lessen en colleges op een overzichtelijke wijze op te slaan en te beheren. De handige transcriptie-functie van deze app laat spraak overzetten naar doorzoekbare tekst waardoor het makkelijker wordt om informatie op een later moment weer terug te vinden. Just Press Record werkt op iPhone, iPad en Apple Watch en is verkrijgbaar voor €5,49 in de App Store. 

 

Todoist

Voor scholieren en studenten met een druk bestaan kan een to do-lijst niet ontbreken. Todoist maakt het mogelijk om al je taken te plannen en bij te houden via een handige app. Daarnaast kan je met deze app anderen toevoegen aan to do-lijsten en kan je specifieke taken koppelen aan een persoon. Todoist biedt in-app aankopen en werkt op iPhone, iPad en Apple Watch.

 

iA Writer

Wanneer je uiterste rust verlangt bij het schrijven van een tekst, is iA Writer de ideale app om geconcentreerd een tekst uit te werken. iA Writer is een tekstverwerker met een minimalistisch design zodat je niet wordt afgeleid door allerlei opties en knoppen tijdens het schrijven van een belangrijk verslag of een scriptie. Daarnaast beschikt de app over een donkere modus. Dit geeft je ogen rust als je nog druk aan het schrijven bent wanneer de avond al gevallen is. Alle documenten worden gesynchroniseerd in de cloud. Hierdoor heb je op je refurbished iPhone, iPad en Mac altijd toegang tot je documenten. De app is verkrijgbaar voor €9,99 in de App Store. 

 

Google Drive

Steeds vaker komt het voor dat je via verschillende apparaten werkt aan documenten voor school of studie. Dit kan je eigen smartphone of notebook zijn, maar ook één van de apparaten bij jouw school of universiteit. Om altijd de meest recente versie van een document tot je beschikking te hebben, is het handig om je bestanden op de slaan in Google Drive. Ook als je met een groep aan een project werkt is het handig om je documenten in de cloud op te slaan. Op die manier hebben je klasgenoten en jij via verschillende apparaten altijd toegang tot de bestanden van het project. Google Drive is gratis te downloaden en verkrijgbaar in de App Store. 

 

Photomath 

Rekenen en Wiskunde zijn vakken waar sommigen geen genoeg van kunnen krijgen en anderen spontaan buikgriep van krijgen. Voor de groep scholieren en studenten die moeite heeft met deze vakken is er een handige app die uitkomst biedt. Photomath is een app die rekensommen voor jou oplost en daarnaast stap voor stap laat zien hoe er tot een antwoord wordt gekomen. Dit is ideaal wanneer je je aan het voorbereiden bent voor een toets en nog niet helemaal begrijpt hoe een rekensom werkt. Om een rekensom te laten uitrekenen door Photomath richt je je iPhone op een bladzijde met rekensommen waarna de app automatisch de correcte uitkomst geeft. Goed om te weten is dat de app moeite heeft om handgeschreven handschriften te herkennen. Bij digitale of geprinte rekensommen werkt de app echter uitstekend. De app is gratis verkrijgbaar in de App Store en biedt in-app aankopen. 

 

Mindly

Wanneer je les krijgt over een onderwerp dat veel nieuwe informatie bevat, dan kan dit een overweldigende ervaring zijn. Een effectieve techniek om je gedachten te ordenen en het overzicht niet te verliezen is door een mindmap te maken. Uiteraard is het mogelijk om dit op een vel papier te doen, maar met Mindly maak je eenvoudig een overzichtelijke mindmap op je iPhone of iPad. De app heeft een mooie en rustige uitstraling en helpt je bij het bedenken van ideeën en het ordenen van informatie. Mindly is gratis verkrijgbaar in de App Store en biedt in-app aankopen.


© 2024 Rephone - Alle genoemde prijzen zijn incl. btw.

  • Apple Pay
  • Google Pay
  • iDEAL
  • Maestro
  • Mastercard
  • Visa

  Login

  Wachtwoord vergeten?

  Heb je nog geen account?
  Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.