De voorjaarsschoonmaak van jouw iPhone

De voorjaarsschoonmaak van jouw iPhone

, door Geert Rottier, 3 min lezen

In vier stappen klaar voor de lente

Met de buien van de afgelopen weken is het lastig om voor te stellen, maar de dagen worden weer steeds langer en dat betekent dat de lente er weer aan komt. In dit artikel leggen we je uit hoe je jouw refurbished iPhone in vier stappen klaar kunt stomen voor de lente.

 

Foto’s uit fotobibliotheek sorteren

Heb je jouw fotobibliotheek tot nu toe altijd voor lief genomen en ben je zo’n tien minuten bezig om ‘die ene’ foto te vinden? Dan is het wellicht een idee om je foto’s en video’s onder te brengen in mappen. Om dit te doen selecteer je de foto’s en video’s die je wil onderbrengen onder dezelfde map, waarna je op het deel icoon klikt. Vervolgens krijg je een aantal opties te zien waaronder het maken van een nieuwe map of het onderbrengen van je creaties in een al bestaande map. Geef een leuke naam en je vindt je favoriete foto’s en video’s een stuk sneller.

 

Foto’s uit fotobibliotheek verwijderen

Heb jij ook duizenden foto’s op jouw iPhone staan waar je eigenlijk nooit iets mee doet? Dan is deze tip waarschijnlijk heel waardevol voor jou. Veel foto’s en video’s op jouw iPhone kunnen ervoor zorgen dat de opslag vol raakt, zeker als je geen gebruikmaakt van de iCloud-fotobibliotheek. Het is daarom goed om na te gaan welke foto’s en video’s je wil bewaren en van welke content je afscheid wil nemen. 

Voordat je aan de grote schoonmaak begint adviseren we je om een back-up  van jouw iPhone te maken. Zodoende kun je hier altijd op terugvallen mocht er iets misgaan tijdens het opschonen van de fotobibliotheek. Om foto’s en video’s uit de fotobibliotheek te verwijderen open je de Foto’s-app. Vervolgens ga je naar de gewenste map waaruit je foto’s wilt wissen. Tik rechtsboven op ‘Selecteer’ en tik op de foto’s die je wilt wissen. Wanneer je klaar bent met de selectie kun je rechtsonder op de prullenbak tikken waarna de foto’s verwijderd zullen worden. 

Wil je veel foto’s tegelijk selecteren, houd je vinger dan tijdens de selectie op de foto linksboven. Sleep vervolgens naar rechts en daarna naar onderen. Foto’s worden dan in drietallen geselecteerd. 

 

Apps sorteren op beginscherm 

Naast een reorganisatie van jouw foto’s en video’s kan het in sommige gevallen ook geen kwaad om nog eens kritisch naar de apps te kijken op het beginscherm van jouw iPhone. Wellicht zijn er apps die je in al je enthousiasme hebt geïnstalleerd maar in de praktijk eigenlijk nooit gebruikt. Ook kan het zo zijn dat je meerdere apps uit eenzelfde categorie gebruikt. In dat geval kan het nuttig zijn om deze apps onder te brengen in een map. 

Om de volgorde van apps te wijzigen of om meerdere apps in een map te plaatsen, houd je een app op het beginscherm ingedrukt en tik je vervolgens op ‘Wijzig beginscherm’. Wanneer de apps op het scherm beginnen te wiebelen kun je ze herschikken. Wil je een map aanmaken? Veeg dan een app naar een andere app toe, waarna de optie verschijnt om een map aan te maken. Ook is het mogelijk om apps op een nieuwe pagina te zetten. Je doet dit door een app naar de rechterkant van het scherm te schuiven, waarna een nieuwe pagina tevoorschijn komt.  

 

Apps verwijderen op beginscherm

Bij het sorteren van jouw apps zal je hoogstwaarschijnlijk ook apps tegenkomen die je in de praktijk eigenlijk nooit gebruikt. Je kunt een app gemakkelijk verwijderen door je vinger op een app te houden. Vervolgens beginnen de apps weer te wiebelen en tik je op het kruisje rechtsboven de app. Niet alleen is het mogelijk om apps van derden te verwijderen, je kunt dit ook met de standaards apps doen van Apple. Wil je weten hoe dit in zijn werk gaat? Klik dan hier.


© 2024 Rephone - Alle genoemde prijzen zijn incl. btw.

  • Apple Pay
  • Google Pay
  • iDEAL
  • Maestro
  • Mastercard
  • Shop Pay
  • Visa

  Login

  Wachtwoord vergeten?

  Heb je nog geen account?
  Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.