De voordelen tussen een iPad en Macbook voor je studie

De voordelen tussen een iPad en Macbook voor je studie

, door Geert Rottier, 3 min lezen

Begin je aan een studie of een nieuw studiejaar?

Afhankelijk van je studie of opleiding kan het bezitten van een eigen iPad of laptop je studietijd een stuk aangenamer maken. Door een weloverwogen keuze te maken tussen een iPad of laptop zorg je ervoor dat je een apparaat in huis haalt die aan jouw wensen en eisen voldoet en werk je bovendien productiever aan je studie. In dit artikel zetten we de voordelen van zowel een iPad als laptop voor je op een rij en weet je waar je op moet letten bij de aanschaf van deze apparaten. 

 

Een iPad voor studie of opleiding 

Bij de vraag of een iPad of laptop de beste keuze is voor jou, doe je er goed aan om jezelf de vraag te stellen waar je het apparaat voor gaat gebruiken. Wil je bijvoorbeeld vooral notities kunnen maken, je documenten inzien in Google Drive of eenvoudige rekensommen maken, dan is een iPad de betere optie voor jou. Dankzij het touchscreen en de multitasking mogelijkheden binnen iOS navigeer je snel door je iPad en schakel je eenvoudig tussen verschillende apps. Daarnaast is een iPad compacter in omvang dan een laptop waardoor je deze makkelijk met je meedraagt: een prettig voordeel wanneer je vaak onderweg bent. 

Om zoveel mogelijk uit je iPad te halen voor studiedoeleinden adviseren we om een extern toetsenbord aan te schaffen. Hierbij kan je de keuze maken tussen een bluetooth toetsenbord of een toetsenbord die verwerkt zit in de iPad-case. Het voordeel van een dergelijk toetsenbord is dat je binnen een kortere tijd meer tekst op het digitale papier krijgt. 

 

Een laptop voor studie of opleiding 

Wanneer het gebruik van zware programma’s hand in hand gaat met je studie of opleiding, dan is de aanschaf van een laptop de betere optie voor jou. Voorbeelden van studies waarbij een laptop de voorkeur heeft boven een iPad zijn ICT-gerelateerde studies en opleidingen met betrekking tot grafisch ontwerp. Voor deze studies zal je namelijk taken moeten uitvoeren die om veel rekenkracht en/ of grafische kracht kunnen vragen. Daar komt bij dat veel programma’s alleen op een laptop zullen werken en vaak niet of alleen in uitgeklede vorm voor iPad beschikbaar zijn. Ook wanneer je op dagelijkse basis veel zal moeten typen en op grote schaal in de weer bent met het downloaden en het beheer van documenten, dan is een laptop de betere optie. 

 

Andere voordelen van een laptop boven een iPad zijn de mogelijkheden tot het aansluiten van randapparatuur. Zo zijn de opties voor het aansluiten van een extra monitor, een muis of een externe harde schijf momenteel uitgebreider op een laptop dan op een iPad. 

 

Welk apparaat past het beste bij mij?

Bij de keuze tussen een iPad of laptop komt het er hoofdzakelijk op aan wat je moeten kunnen doen met het apparaat. Om hier meer inzicht in te krijgen kan je advies vragen bij de contactpersoon van jouw studie of opleiding. Vraag bijvoorbeeld met welke programma’s je gaat werken en met welke apparaten andere studenten binnen dezelfde studie of opleiding werken. Een ander aspect bij de keuze tussen een iPad of laptop is smaak. Wanneer je met een iPad prima kan meekomen tijdens studieactiviteiten maar fijner werkt op een laptop, dan is er niks mis mee om toch voor een laptop te kiezen. Klik hier om ons assortiment te bekijken!

Tot slot is het goed om te weten dat Apple de iPad steeds geschikter maakt voor het uitvoeren van complexe taken. Zo heeft Apple eerder dit jaar een preview gegeven van iPadOS, een nieuw besturingssysteem speciaal voor de iPad. Hiermee wordt het makkelijker om meerdere apps tegelijk te gebruiken, kan je je iPad gebruiken als tweede scherm van een MacBook, beheer je bestanden in meer detail en is er ondersteuning voor het toevoegen van een externe harde schijf, een SD-kaart en USB-sticks. De uitrol van iPadOS staat gepland voor het najaar van 2019.


© 2024 Rephone - Alle genoemde prijzen zijn incl. btw.

  • Apple Pay
  • Google Pay
  • iDEAL
  • Maestro
  • Mastercard
  • Visa

  Login

  Wachtwoord vergeten?

  Heb je nog geen account?
  Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.