De handigste apps voor onderweg

De handigste apps voor onderweg

, door Geert Rottier, 3 min lezen

Met een gerust gevoel op reis

Met de zomervakantie in aantocht komt ook de reis naar je vakantiebestemming steeds dichterbij. Koffers worden van zolder gehaald en de grote schoonmaak van de auto kan beginnen. In dit artikel zetten we de beste apps voor je op een rij die handig zijn tijdens de en wanneer eenmaal aangekomen op je bestemming.

Deze apps zijn te gebruiken op al de verschillende refurbished iPhone modellen!

 

Inpakken maar 

Het inpakken van koffers blijft een gevoelig onderwerp. Zo zijn er mensen die rustig een week de tijd nemen om alle benodigdheden bij elkaar te zoeken en in te pakken. Aan de andere kant van het spectrum bevinden zich mensen die twee uur voor vertrek beginnen met inpakken. Als je tot de tweede categorie behoort is de kans groter dat je in alle haast iets over het hoofd ziet. PackKing biedt uitkomst met een handige app. Met deze app selecteer je het vervoermiddel waarmee je op reis gaat, of je bestemming tropisch of toch wat koeler is en welke type activiteiten je op het programma hebt staan. Op basis hiervan verschijnt er een checklist die je kunt gebruiken bij het verzamelen van je bagage.

 

Kies je bestemming

Deze app behoeft eigenlijk geen uitleg maar mag niet ontbreken in de lijst met de handigste apps voor onderweg: Google Maps . Onderweg is deze app jouw 21e‐eeuws kompas en stip op de horizon. Naast navigeren heeft Google Maps nog een aantal andere functies die wellicht niet bij iedereen bekend zijn. Zo kan je kaarten offline opslaan om kostbare MB’s te besparen, wijzigt Google Maps de route wanneer er iets gebeurd op de weg en kan je afhankelijk van je actuele locatie de buurt verkennen. Met deze laatstgenoemde functie kan je zoeken naar tankstations in de buurt, hotels, restaurants en nog veel meer.

 

Parkeren in het buitenland 

Hoe handig zou het zijn om informatie te krijgen over parkeermogelijkheden op je plaats van bestemming. Met Parkopedia kan dat. Met deze app vind je niet alleen parkeerplekken in de buurt, maar kan je ook openingstijden bekijken, lees je de betaalmogelijkheden en meer. Daarnaast biedt de app een handige filter waarmee je bijvoorbeeld op gratis parkeerplekken kan zoeken. De app beschikt over informatie van 60 miljoen parkeerplekken verspreid over 75 landen waarmee er altijd wel een plek voor je auto is.

 

Overnachten

Voor het reserveren van hotels is Booking.com een handige app om binnen handbereik te hebben. Met deze app zoek en boek je hotels waarbij je kan filteren op diverse voorkeuren. Word je liever helemaal ondergedompeld in de lokale cultuur, dan mag de app van Airbnb niet ontbreken op je homescreen. Binnen het platform heb je de keuze uit meer dan 4 miljoen vakantiehuizen waarmee er altijd een accommodatie tussen zit die voldoet aan jouw budget en gewenste voorzieningen.

 

Bezienswaardigheden, restaurants en andere stops

Wanneer je je in onbekende gebieden bevindt of bezig bent met een roadtrip, dan kan Yelp uitkomst bieden. Deze app is ontworpen om te kunnen ontdekken wat er te doen is bij jou in de buurt. Aan de hand van de route die je aflegt krijg je te zien welke bezienswaardigheden, restaurants en andere leuke stops er zijn. Ook zie je in een oogopslag de openingstijden en de prijsklasse en kan je ervaringen lezen van anderen. Deze app lijkt daarmee op de functie uit Google Maps maar Yelp biedt als het aankomt op het ontdekken van de omgeving meer functionaliteiten dan de navigatie‐app van Google dat doet.


© 2024 Rephone - Alle genoemde prijzen zijn incl. btw.

  • Apple Pay
  • Google Pay
  • iDEAL
  • Maestro
  • Mastercard
  • Shop Pay
  • Visa

  Login

  Wachtwoord vergeten?

  Heb je nog geen account?
  Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.