De Gezondheid-app: dit kan je ermee

De Gezondheid-app: dit kan je ermee

, door Geert Rottier, 2 min lezen

Ontdek de handige features van de Gezondheid-app op iOS 13

De Gezondheid-app verscheen voor het eerst op de iPhone in iOS 8. Sindsdien wordt de app regelmatig van updates en nieuwe features voorzien. De laatste grote verandering was bij de komst van iOS 13  met onder andere een vernieuwd design en handige nieuwe features. De app geeft inzicht in gezondheidsdata verzameld door de app zelf en door apps en accessoires van derden. Dankzij de Gezondheid-app heb je al deze data altijd binnen handbereik.

Wil je weten wat de Gezondheid-app te bieden heeft en hoe het jou kan helpen meer inzicht te krijgen in je gezondheid? Lees dan verder! 

 

Gegevens die de app automatisch vastlegt 

Standaard houdt de Gezondheid-app bij hoeveel stappen je zet en hoeveel kilometer je daarmee aflegt. Om deze data te meten maakt de app gebruik van verschillende sensoren in je iPhone. Houd je iPhone dan ook zoveel mogelijk bij je voor een zo nauwkeurig mogelijke meting. In het tabblad ‘Overzicht’ vind je deze gegevens vervolgens terug. Zo zie je in een oogopslag of je een actieve dag hebt gehad of dat de dag vooral bestond uit bankhangen en dit artikel lezen. 

Heb je een Apple Watch? Dan houdt deze ook zonder je iPhone de bewegingen bij die je maakt. Op de Apple Watch vind je daarnaast andere nuttige informatie terug met betrekking tot jouw inspanningen.  

 

Apps van derden en de Gezondheid-app

Naast de gegevens die de Gezondheid-app zelf verzameld, kan je gegevens uit andere apps (zoals een hardloop-app) synchroniseren met de Gezondheid-app. Tijdens een hardloopsessie wordt de Gezondheid-app dan automatisch bijgewerkt zonder dat je zelf ook maar iets hoeft te doen. Populaire apps van derden die je met de Gezondheid-app kunt synchroniseren zijn RunkeeperSleep Cycle en Streaks.

Niet alleen apps van derden kun je koppelen aan de Gezondheid-app. Hetzelfde geldt voor accessoires. Zo zijn er weegschalen die je kunt koppelen aan de Gezondheid-app. Bij elke meting worden de gegevens automatisch bijgewerkt in de app en kun je ontwikkelingen zien over een langere periode. Hiermee krijg je inzicht in jouw voortgang en werk je gemotiveerd toe richting het behalen van jouw doelen.

 

Handmatig invoeren van data in de app 

Ondanks alle mogelijkheden tot integraties en synchronisaties die de app biedt, is het ook mogelijk om gegevens van een work-out handmatig in te vullen. Dit is bijvoorbeeld handig wanneer je geen Apple Watch hebt of voor mindervaliden die het aantal duw bewegingen willen invullen.  

 

Medische ID instellen

Je kunt de Gezondheid-app tot slot ook gebruiken om je medische gegevens in te stellen. Hiermee zien hulpverleners in geval van nood meteen wie jij bent, welke contactpersonen zij kunnen bellen en andere relevante informatie zoals allergieën. 

 

Nu is het jouw beurt!

Zoals je hebt kunnen lezen is de Gezondheid-app veel meer dan een eenvoudige stappenteller. De app geeft inzicht in activiteiten en is te gebruiken in combinatie met andere apps en accessoires. De app bundelt al deze gegevens op een centrale plek en hierdoor krijg je een beter beeld van jouw gesteldheid en voortgang. Als je de app nog niet hebt geopend is het zeker de moeite waard om de mogelijkheden te gaan verkennen!


© 2024 Rephone - Alle genoemde prijzen zijn incl. btw.

  • Apple Pay
  • Google Pay
  • iDEAL
  • Maestro
  • Mastercard
  • Visa

  Login

  Wachtwoord vergeten?

  Heb je nog geen account?
  Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.