Privémodus in Safari op iPhone en iPad

Privémodus in Safari op iPhone en iPad

, door Geert Rottier, 1 min lezen

Bescherm jouw privacy met Safari Privémodus

De webbrowser Safari beschikt over een privémodus op onder andere iPhone en iPad. Zoals de naam al doet vermoeden voorkomt browsen in deze modus dat er informatie wordt bewaard over de websites die je bezoekt. Ook de browsergeschiedenis wordt niet gedeeld met andere apparaten op hetzelfde iCloud-account wanneer je gebruikmaakt van de privémodus in Safari. Naast deze toepassingen biedt de Safari privémodus nog meer features met het oog op jouw privacy. 

Wil je weten hoe het werkt en wat de privémodus nog meer te bieden heeft, lees hieronder dan verder.

 

De Safari privémodus uitgelegd

De privémodus binnen Safari maakt het mogelijk dat je kunt internetten zonder dat dit wordt opgeslagen in je browsergeschiedenis. Je activeert de privémodus door in de Safari-app het overzicht van alle openstaande tabbladen te openen (het icoontje met de twee overlappende vierkanten). Tik vervolgens op de knop ‘Privé’ waarna de privémodus geactiveerd is. 

 

Aanvullende privacy functies 

Naast dat de privémodus binnen Safari voorkomt dat je browsegeschiedenis wordt opgeslagen, zijn er nog een aantal andere belangrijke privacy functies waarover de privémodus beschikt. Zo wordt elk tabblad afgescheiden van andere tabbladen. Websites kunnen hierdoor niet jouw internetgedrag van andere sessies volgen. Daarnaast worden geopende webpagina’s binnen de privémodus niet bewaard in iCloud en worden ze dus ook niet weergeven op je andere apparaten. Verder worden je recente zoekacties niet zichtbaar in de resultatenlijst wanneer je het slimme zoekveld gebruikt en worden bestanden die je downloadt niet toegevoegd aan de lijst met downloads. 

 

De privémodus verlaten

Op dezelfde wijze waarop je de privémodus hebt geactiveerd, kun je deze ook weer verlaten. Tik hiervoor op het overzicht van de geopende tabbladen en verlaat vervolgens de privémodus door op de knop ‘Privé’ te tikken. Je browsegeschiedenis wordt nu weer opgeslagen en ook de geopende tabbladen worden weer gesynchroniseerd tussen verschillende apparaten.


© 2024 Rephone - Alle genoemde prijzen zijn incl. btw.

  • Apple Pay
  • Google Pay
  • iDEAL
  • Maestro
  • Mastercard
  • Shop Pay
  • Visa

  Login

  Wachtwoord vergeten?

  Heb je nog geen account?
  Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.