Ontdek hoe je stapsgewijs je Apple ID verwijderd met behulp van de expertise van Rephone

Ontdek hoe je stapsgewijs je Apple ID verwijderd met behulp van de expertise van Rephone

, door Jozias Jacobse, 6 min lezen

Je Apple ID is een belangrijk onderdeel van je Apple toestel. In dit artikel leggen we uit wat een Apple ID is en hoe je deze stap voor stap verwijdert van jouw Apple Device. Als het toestel wordt ingeruild is het noodzakelijk om uw Apple ID te verwijderen van het toestel. Zodat wij het toestel kunnen test en het een tweede leven kunnen geven. Ontdek hier hoeveel jouw iPhone nog waard is! 

Wat is een Apple ID?

Een Apple ID is een sleutel tot een groot deel van je gegevens op je Apple device. Zo heb je een Apple ID nodig voor je iCloud-opslag en het beheer van je aankopen in de App Store. Hierdoor is het ook van belang dat je het Apple ID een sterk wachtwoord geeft en deze goed opbergt. Omdat het Apple ID zulke belangrijke gegevens bevat, is het noodzakelijk om regelmatig een back-up te maken van je gegevens. Hierdoor ben je verzekerd dat jij terug kan vallen op een oudere back-up wanneer je bijvoorbeeld je Apple ID verwijdert en deze per ongeluk alle gegevens niet goed opslaat. Als je nog meer wilt weten bekijk dan onze blog over Apple ID.

Hoe maak ik een back-up van mijn Gegevens?

Voor het verwijderen van je Apple ID is het belangrijk om een Back-up te maken van je gegevens. Zorg dat je een externe harde schijf bij de hand hebt of een externe SSD die verbonden met je computer of Mac. We raden om om minimaal 128GB beschikbaar te hebben om de schijf wanneer er een reserve-kopie wordt gemaakt. Ook is het mogelijk om in de iCloud een reserve-kopie te maken wel is hier voldoende opslag voor nodig. De gratis abonnementen hebben maar 5GB aan opslag in de meeste gevallen is dit te weinig voor een reserve-kopie. 

 1. Installeer of open iTunes op je Windows PC of Mac. Op Apple Mac apparaten is niet nodig om iTunes te installeren omdat dit al het geval is. Op Windows apparaten is dit nog wel nodig. Download de iTunes voor Windows hier: iTunes Microsoft Store
 2. Ga naar 'Instellingen' op je iOS-apparaat, tik op jouw naam, selecteer 'iCloud', en vervolgens 'iCloud-reservekopie'
 3. Schakel 'iCloud-reservekopie' in. Hierdoor wordt automatisch iedere dag een reserve-kopie gemaakt. 
 4. Nu gaan we ook handmatig een reserve-kopie maken. Tik op 'Maak nu reservekopie'. Zorg dat je iPhone is verbonden met het apparaat door middel van een kabel.
 5. Voor de extra veiligheid kan je de reserve-kopie ook nog versleutelen met een wachtwoord. Zo weet je zeker dat jij alleen toegang hebt tot de reserve-kopie.

Apple ID verwijderen en resetten van iPhone of iPad

Voordat je jouw toestel naar ons opstuurt, is het belangrijk dat je het Apple ID hebt verwijderd van het toestel. Lees hier wat je nog meer moet doen voordat je toestel opstuurt naar Rephone. Hierdoor kunnen wij het toestel technisch laten testen en het een tweede leven geven. Voor het inruilen is het handig dat het toestel is teruggezet naar fabrieksinstellingen. In deze uitleg nemen we dat meteen mee.

 1. Open de app 'instellingen' op jou iPhone
 2. Navigeer naar 'algemeen' > Zet over of stel [apparaat] opnieuw in'
 3. Tik op 'Wis alle inhoud en instellingen'
 4. Voer de code van het toestel in
 5. Voor het wachtwoord van het toestel in als hier om gevraagd wordt
 6. Bevestig dat je je apparaat wilt wissen. Hierdoor worden alle gegevens verwijderd van het toestel. Het kan een paar minuten duren voordat het toestel volledig is gewist.
 7. Wanneer het toestel juist is gewist wordt het volgende scherm weergeven:

Apple ID verwijderen en resetten van Apple Watch

Wanneer een Apple Watch wordt ingeruild is het nodig ook hiervan de iCloud te verwijderen. Zo kunnen we jouw Apple Watch testen en een tweede leven geven. Bekijk hier onze Refurbished Apple Watches die al een tweede leven hebben gekregen.  Het resetten van de Apple Watch is niet genoeg omdat de iCloud dan op de Apple Watch blijft staan. Ontdek hier hoeveel jouw iPhone nog waard is! 

 1. Houd de Apple Watch en de iPhone die eraan gekoppeld dicht bij elkaar
 2. Open op de iPhone de Watch-app 
 3. Tik op 'Mijn Watches' in de Watch-app
 4. Tik op 'Alle Watches' (dit staat bovenin het scherm)
 5. Hier worden alle Watches weergeven die u hebt gekoppeld aan uw iPhone. Klik op de 'info'   knop van de Apple Watch die u wil verwijderen.
 6. Hier is de knop 'koppel los' tik hier op. Tik nogmaals op  'koppel los'.
 7. Voer de code in van uw Apple Watch
 8. Voer het wachtwoord in van uw Apple Watch zodat de iCloud van de Apple Watch wordt verwijderd. 
 9. Er wordt automatisch een Reserve kopie gemaakt van uw Apple Watch zodat u later kunt terugzetten wanneer de nieuwe Refurbished Apple Watch wordt ingesteld

Op afstand uw iPhone resetten

Het kan natuurlijk voorkomen dat je bent vergeten je iPhone te wissen. Dit is geen probleem, wij nemen vanzelf contact met u op om uw toestel te wissen. Wel kunt u alvast een stap uitvoeren die het proces versnelt.

 1. Log in op iCloud.com of open de app 'Zoek mijn'
 2. Selecteer in de lijst 'alle apparaten' het toestel dat je wilt verwijderen.

  Als je al een apparaat hebt gekozen, kun je simpelweg op 'Alle apparaten' klikken om terug te gaan naar de lijst en een ander apparaat te kiezen.
 3. Tik of klik op 'Wis dit apparaat'.
 4. Volg alle instructies die worden aangegeven op het scherm
 5. Er wordt ook een stap aangegeven om je telefoonnummer of een bericht achter te laten. Deze stap kan je achterwege laten aangezien dit onnodig is wanneer je toestel hebt ingeruild. 

De iCloud van Apple Watch verwijderen wanneer het niet mogelijk is op de Apple Watch.

Soms kan het voorkomen dat je de iCloud niet kunt verwijderen op de Apple Watch. Het makkelijkst is dan om de Apple Watch te verwijderen via de pagina van iCloud.

 1. Ga naar icloud.com/find 
 2. Log in met je account dat gekoppeld is aan je Apple Watch
 3. In ‘Alle apparaten’ selecteer je de Apple Watch die je wilt verwijderen.
 4. Klik vervolgens op ‘Verwijder uit account’

Op Afstand de iCloud verwijderen van Apple Watch wanneer deze als is opgestuurd.

Ook kan het natuurlijk voorkomen dat je bent vergeten je Apple Watch te wissen voordat je het toestel hebt opgestuurd. Dit is geen probleem, aangezien dit ook op afstand mogelijk is. Hierbij de volgende stappen hoe je dit kunt doen:

 1. Ga naar icloud.com/find 
 2. Klik op ‘Alle apparaten’ en selecteer het apparaat.
 3. Klik op 'Wis [Apparaat]' en log vervolgens in met je iCloud account. Voer geen geen telefoonnummer of bericht in aangezien het toestel niet verloren is. 
 4. Als de stap voltooid is begin de Apple Watch automatisch met wissen wanneer deze bij ons door de inruil afdeling wordt ingeschakeld. 
 5. Klik ook nog op verwijder account. Zo kan de nieuwe eigenaar na dat het toestel een tweede leven heeft gehad de Refurbished Apple Watch gebruiken.

 


© 2024 Rephone - Alle genoemde prijzen zijn incl. btw.

  • Apple Pay
  • Google Pay
  • iDEAL
  • Maestro
  • Mastercard
  • Visa

  Login

  Wachtwoord vergeten?

  Heb je nog geen account?
  Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.