Notificaties beheren in iOS 12

Notificaties beheren in iOS 12

Nieuw in iOS 12

In september 2018 heeft Apple een nieuwe functie aangekondigd waarmee het mogelijk is meer grip te krijgen op meldingen in het berichtencentrum. Waar je voorheen na een paar uur afwezigheid verrast kon worden met tientallen berichten met een chaotisch notificatiescherm als gevolg, zullen situaties zoals deze met de functie ‘gegroepeerde meldingen’ definitief tot het verleden behoren. 

 

Gegroepeerde meldingen instellen

Wat deze functie doet is dat je slechts één melding te zien krijgt per app. Krijg je bijvoorbeeld meerdere berichten via WhatsApp binnen, dan zie je dit als één melding in het berichtencentrum op je iPhone. Op die manier ontstaat er minder snel een lange lijst van notificaties en heb je als gebruiker meer overzicht. 

Behoud je liever de volledige controle, dan is het ook mogelijk om individuele notificaties te blijven ontvangen van je favoriete apps. Het beheren van gegroepeerde meldingen doe je als volgt: 

  1. Open instellingen

  2. Ga naar het menu: ‘Berichtgeving’

  3. Selecteer de app waarvan je de instellingen met betrekking tot notificaties wil aanpassen

  4. Activeer de optie: ‘Meldingen groeperen’

  5. Voor het samenvoegen van notificaties selecteer je de optie: ‘Op app’. Wanneer je individuele notifcaties wil ontvangen, selecteer je: ‘Uit’ 

Door gegroepeerde meldingen per app te beheren kan je de ervaring op iOS verder personaliseren. Ontvang je liever losse meldingen per app, dan is dit mogelijk maar zal het afhankelijk van het aantal geïnstalleerde apps wat tijd kosten om de instelling aan te passen. 

 

Notificaties beheren vanaf vergrendelscherm

Een andere functie die bijdraagt aan betere ervaring met betrekking tot notificaties op iPhone is het beheren van notificaties vanaf het vergrendelscherm. Met deze optie kan je meteen aanpassingen doen in de instellingen vanuit de ontvangen melding. 

Door een meldingen naar links te vegen, verschijnt er een menu met drie opties: beheer, bekijk en wis. Tik je op ‘beheer’, dan heb je de keuze uit het volledig uitschakelen van meldingen van de desbetreffende app. Ook is het mogelijk om berichten stil af te leveren. Dit houdt in dat de berichten nog wel verschijnen in het berichtencentrum, maar niet meer te zien zijn in het vergrendelscherm wanneer je je iPhone opent. 

Tik je op ‘wis’, dan zal de desbetreffende melding van het scherm verwijderd worden. Heb je gegroepeerde meldingen voor een app aan staan, dan zal de reeks notificaties die bij de app hoort verwijderd worden. 

Ios 12 werkt op iPhone 5s en hoger